ZORGCOLLECTIVITEITEN 2021

Collectiviteitskorting

Zorgcollectiviteiten met korting

billionphotos 413603Collectiviteitskorting op uw zorgverzekering?

Via zorgcollectiviteiten was er de afgelopen jaren veel korting op de zorgverzekering. Op de basisverzekering en ook op de aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Dat is vaak erg interessant maar soms was het ook een sigaar uit eigen doos. Vaak rekende zorgverzekeraars voor iedereen een hoge basispremie om vervolgens klanten te werven met "gelegenheidscollectiviteiten" met hoge kortingen. Daar wilde de politiek vanaf. 

Minister Bruins stelde dat de korting via collectiviteiten niet genoeg voorstelde om zo'n hoge kortingen te geven en dat er een  aantoonbaar verschil in de zorgkosten moet zijn voor de collectiviteit. In 2019 besloot de minister dat de maximale korting per 1 januari 2020 wordt verlaagd naar 5%.

Gaat u in 2021 meer betalen via de collectiviteit van uw werkgever?

Heeft u nu een collectiviteit via uw werkgever? Dan heeft u vaak een hoge korting op de basisverzekering. Deze korting kan vanaf 2020 niet hoger zijn dan 5% en dus is de kans aanwezig dat u meer gaat betalen. Bekijk goed uw nieuwe polis. Vergelijk hier uw premies. Misschien wilt u uw ziektekostenverzekering opzeggen. Lees dan hier hoe u dat kunt doen. 

Meer betalen via de collectiviteit 2021 van uw belangenorganisatie

Neemt u deel aan een collectiviteit van een belangenorganisatie? Ook dan is de kans aanwezig dat u meer gaat betalen. Check goed de premie van uw zorgverzekering. Het is wellicht helemaal niet nodig dat u meer gaat betalen. Misschien wilt u uw ziektekostenverzekering opzeggen en overstappen. Lees hier meer over waar u op moet letten bij het overstappen.